Menu

Al sinds de oprichting van de wijkvereniging in 2012 zijn we actief aan het lobbyen om voor onze vrijwilligers een eigen plek te krijgen. Een plek waar de wijkvereniging binnen activiteiten kan organiseren en waar we onze materialen kunnen opslaan. We zijn er trots op te kunnen melden dat de wijkvereniging binnenkort een vaste locatie heeft voor haar binnen evenementen. De benedenverdieping van het pand van het SWOP aan de Floralaan wordt momenteel verbouwd. Dankzij een gift van Fonds1818 wordt deze ruimte omgebouwd tot een echte woonkamer. Een echte praktische en gezellige woonkamer met o.a. een bankstel, leestafel, dartshoek, TV hoek, etc..

Activiteiten

Tot nu toe werd deze ruimte op de begane grond alleen door het SWOP gebruikt voor haar eigen activiteiten. Deze activiteiten blijven gewoon bestaan en zullen hoofdzakelijk op de eerste verdieping georganiseerd gaan worden. Op de begane grond zal de huiskamer een echte laagdrempelige inloop worden voor alle wijkbewoners.

De bedoeling is dus dat we hier als wijkvereniging onze binnen activiteiten gaan organiseren al dan niet samen met andere organisaties, zoals jeugd- en jongerenwerk en team4talents. Er zijn al heel veel idee├źn geopperd wat we hier kunnen gaan organiseren. Denk aan bv. knutselmiddagen rond Pasen en Kerst maar ook dartsavonden, informatieavonden, lezingen of misschien een wijkbewoner die zijn of haar bijzondere hobby wil vertellen. Kortom, plannen genoeg. Vanzelfsprekend willen we ook graag van jullie horen wat je graag georganiseerd wil zien of misschien wil je wel meehelpen?

Laat het ons weten en stuur een mail naar: jacob-jan.koedoot@swop.nlof bestuur@pijnacker-zuid.nl