Menu

Al sinds de oprichting van de wijkvereniging in 2011 zijn we actief aan het lobbyen om voor onze vrijwilligers en de bewoners een eigen plek te krijgen. Een plek waar de wijkvereniging binnen activiteiten kan organiseren en waar ze haar materialen kan opslaan. We zijn er trots op te kunnen melden dat de wijkvereniging inmiddels een vaste locatie heeft voor haar binnen evenementen. De benedenruimte aan de linker kant van het pand van het SWOP aan de Floralaan 102 is verbouwd. Dankzij een gift van Fonds 1818 is deze ruimte omgebouwd tot een praktische en gezellige woonkamer met o.a. een bankstel, leestafel, TV hoek, en een knusse ruimte om activiteiten te organiseren en te vergaderen.

Doel van de huiskamer

Tot nu toe werd deze ruimte op de begane grond alleen door het SWOP gebruikt voor haar eigen activiteiten. Deze activiteiten blijven gewoon bestaan en zullen naast de wijkvereniging activiteiten georganiseerd gaan worden. De huiskamer zal een laagdrempelige inloop gaan worden voor alle wijkbewoners. De bedoeling is dus dat we hier als wijkvereniging onze binnen activiteiten gaan organiseren al dan niet samen met andere organisaties, zoals bv. jeugd- en jongerenwerk en team4talent.

Activiteiten

Er zijn al heel veel ideeën geopperd wat we hier kunnen gaan organiseren. Denk aan bv. knutselen rond Pasen en Kerst maar ook informatieavonden, lezingen of misschien een wijkbewoner die over zijn of haar bijzondere hobby wil vertellen. Wil je vergaderen met je buren of met je eigen vereniging, ook dat kan op deze locatie. Inmiddels hebben we op de woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 standaard onze kinderknutselmiddag. En elke tweede vrijdagavond organiseren we spellenavond waarbij bord- en kaartspel enthousiastelingen van harte welkom zijn. Ook worden er in de komende maanden diverse workshops georganiseerd. Een actueel overzicht van de activiteiten kan teruggevonden worden op de agenda van de huiskamer.

Officiële opening

Hoewel de huiskamer inmiddels al weer enkele maanden in gebruik is willen we deze toch nog officieel openen. We hebben tussen 10.00 en 12.00 voor de senioren een kennismakingsmoment ingepland. Vanaf 15.00 tot ongeveer 19.00 hebben we en feestelijke opening met livemuziek (Skip the Dishes), een hapje en een drankje. Voor de kids is er een springkussen en zijn er sportactiviteiten van Team4Talent. Ook verzorgt Creative Dans Productions, onze buren, een aantal korte dansvoorstellingen. Maar bovenal willen we jullie natuurlijk laten kennismaken met de huiskamer. Komen jullie kijken?