Korte historie
Gestart als wijkvereniging Tolhek, op 1 juni 2011 als initiatief van drie buren. Destijds waren de verzakkingen in de wijk een van de hoofdredenen om een wijkvereniging op te starten. Naast het mede organiseren van evenementen en verkrijgen van leuke contracten voor woningonderhoud, bracht de wijkvereniging de verzakkingen in kaart en onderzochten ze hoe dit gezamenlijk aangepakt kon worden. 

Samenwerking
In Keijzershof was een groep vrijwilligers actief, die samen met de gemeente het wijkfeest organiseerde met leuke activiteiten, voornamelijk gericht op kinderen. Door Tolhek en Keijzershof samen in één wijkvereniging onder te brengen, namelijk wijkvereniging Pijnacker-Zuid, is het doel om beide zaken nog beter op te kunnen pakken: leuke activiteiten, voordeel voor leden en gezamenlijk oplossingen zoeken.

Huidige bestuur

Momenteel bestaat het bestuur uit Natasja van Rijn, Patrick Huijgen en Niek Theunissen. Alle drie wijkbewoners van Keijzershof en Tolhek. Ons logo staat voor: samen in diversiteit, op hetzelfde spoor naar betere leefbaarheid. De wijkvereniging is zeer actief op social media zoals twitter @wvpijnackerzuidFacebook en Instagram

Doel wijkvereniging

Het doel van de wijkvereniging is eigenlijk zoals die van alle wijkverenigingen: Het vertegenwoordigen van de belangen van wijkbewoners, daar waar mogelijk. Dit betekent natuurlijk dat we leden nodig hebben. Om de wijk nog meer te laten leven is er een vereniging nodig met veel leden. Wij hebben daarom uw hulp nodig! Ga naar “Word lid!” om u bij de wijkvereniging aan te sluiten. Voor slechts €8,00 per jaar steunt u ons. 

Vergeet niet dat wijkverenigingen géén subsidie (meer) krijgen van de overheid. Als jonge wijkvereniging hebben wij helaas nooit dat geluk gehad.

en_USEnglish