D&D in Pijnacker

Wisten jullie dat D&D een speciaal plekje in Pijnacker-Nootdorp heeft?

Wij ook niet!

Er blijken meer liefhebbers te zijn van dit fantasierijke spel dat in verhaalvorm wordt beleefd. Geen schermen (nodig), maar je eigen brein en de interactie met het verhaal dat door de Dungeon Master wordt verteld.

Een groep enthousiastelingen heeft zich georganiseerd in een WhatsApp groep om af te spreken wanneer ze zin hebben en daar de ruimte voor is. Meestal wordt het gespeeld in een gezelschap van 3-6 mensen. Als de ruimte vrij is, kan dat natuurlijk prima in onze Huiskamer van de Wijk (beschikbaar gesteld door SWOP).

Ben je geïnteresseerd?

  • Kijk dan in onze Agenda of er al een avond gepland is. 
  • Of kom in onze WhatsApp groep en laat je interesse blijken.
Wat is D&D?
Dungeons & Dragons (D&D) is een fantasierijk rollenspel waarbij spelers samen avonturen beleven in een denkbeeldige wereld. Elke speler speelt een uniek personage met speciale vaardigheden en krachten. Eén speler neemt de rol aan van de Dungeon Master (DM), die het verhaal leidt en de wereld beschrijft waarin de avonturen plaatsvinden. De spelers werken samen om missies te volbrengen, schatten te vinden en vijanden te verslaan, terwijl ze hun personages ontwikkelen en groeien. Het spel draait om creativiteit, strategie en samenwerking, en biedt een spannende en meeslepende ervaring voor iedereen die van verhalen en fantasie houdt.  
 
Sommige D&D avonturen spelen zich af over meerdere sessies, onze games zullen met name “one shots” zijn, waarbij we het avontuur in 1 of 2 avond(en) (+/- 4 uur) uitspelen.
Wat moet je meebrengen?
Een kladblok en potlood met gum!
De DM zal personages beschikbaar hebben waaruit de spelers mogen kiezen.
 
Hoeveel spelers zijn welkom?
Doorgaans wordt D&D met maximaal 6 spelers gespeeld (exclusief de DM), mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen dan zal er in dat geval : (1) een 2de DM gevonden worden, of (2) enkel maar plaats zijn voor de eerste 6 aanmeldingen. (overige zijn uiteraard wel welkom om te komen kijken)”
 
Na aanmelding:
De DM zal na aanmelding spoedig bevestigen of je bij de game kan aansluiten.
Bij minder dan 2 spelers zal de game niet doorgaan.
 
Opmerking:
Gezien de Dungeon Master enige voorbereidingen moet treffen, verzoeken we om bij verzuim tijdig af te zeggen, zo kan eventueel iemand anders nog de plaats innemen. 
 
Huisregels Huiskamer:
Er wordt geen huur gerekend voor gebruik van de Huiskamer, wel moeten de drankjes daar ter plaatse gekocht worden. (snacks mag je zelf meebrengen)
nl_NLNederlands